default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

tiistai 31. joulukuuta 2019

JOULUN TAPAHTUMAT JA ENSI VUODEN SUUNNITELMAT



Joulu on nyt vietetty, ja uusi vuosi kolkuttelee jo ovella. Sain viettää aivan ihanan joulun monien tärkeiden ihmisten seurassa. Voisin melkein jopa sanoa, että tämä joulu oli parhain, jonka olen viettänyt, sillä olimme poikaystäväni kanssa joka päivä eri paikassa, eri ihmisten ympäröimänä. Kerron nyt vähän, miten ja missä mitäkin päivää vietimme.


Aaton aatto - Olimme aaton aattona Oskun äidin luona, jonne oli kokoontunut iso porukka. Mukana oli Oskun äiti, isäpuoli, siskopuoli, veljet, veljen perhe ja isovanhemmat. Oskun veljen perheestä on tullut itselleni todella tärkeä, ja touhuan mieluusti heidän lasten kanssaan kaikenlaista. Oli ihana nähdä lasten riemua lahjoja avatessaan. Annoin 8-vuotiaalle Susalle vanhan keppihevoseni, ja siitä tuli hänen silmäteränsä. Olin todella iloinen nähdessäni, kuinka mieluinen tämä lahja olikaan! Itsekin sain muutaman paketin!

Lahjojen avaamisen lisäksi söimme hyvin. En ikinä ennen ole ollut mitenkään jouluruuan suurkuluttaja, mutta tänä vuonna ruoka maistui entistä paremmalta jokaisena päivänä! Ilta oli mielestäni todella onnistunut <3





Jouluaatto - Aatto aamuna heräsimme Oskun äidin luota, mutta aamupäivällä siirryimme heidän isän luokse. Päivä sisälsi lahjojen avaamista, mummolassa käyntiä, kirkossa laulamista ja pelailua yhdessä. Yleensä Oskun mummon luona jouluna vierailevat kaikki Oskun sedät ja serkut. Tänä jouluna meidän lisäksemme kylässä oli vain Sveitsissä asuva setä ja hänen perheensä. Olen luonnollisesti nähnyt heitä todella harvoin, enkä ole esimerkiksi jutellut aikaisemmin Oskun sedän vaimon kanssa mitään. Aattona kuitenkin saimme hyvän juttutuokion aikaan Sveitsissä ja Itävallassa asumisesta. Osa sukulaisistani nimittäin asuu Pohjois-Sveitsissä.

Aattona koin kaksi hetkeä, jotka jollain tavalla herkistivät minua. Ensimmäinen tapahtui heti jouluaattoaamuna herättyäni. Laitoin illalla kellon soimaan 7.45, jotta pääsisin katsomaan Joulupukin kuumalinjaa. Oskun huoneessa on telkkari, joten minun ei tarvinut kömpiä yksin alakertaan. En ollut siis herättänyt Oskua, sillä sovimme, että hän voi nukkua, kun joululastenohjelmat ei häntä niin paljoa kiinnosta. Kun olin laittamassa telkkaria päälle, automaattisulake sammui. Näin käy todella usein, kun telkkaa yrittää aukaista. Osku on joka kerta käynyt laittamassa sulakkeen uudelleen päälle, joten itselläni ei ollut tietoa, mistä ja miten se täytyy tehdä. Herätin sitten tietysti Oskun, ja hän lupautui unisena käydä laittamassa sen takaisin. Kun sain telkkarin auki, Osku tuli kuin tulikin kanssani katsomaan jouluohjelmia. Katsoimme yhdessä näitä ohjelmia, mitä siinä parin tunnin aikana telkkarista tuli. Itselleni tuli jotenkin super onnellinen fiilis tästä! Näinkin pienestä jutusta <3 Loppuhuipennus tapahtui kun olimme juuri alkamassa laittamaan kamoja kasaan, ja lähtemässä Oskun isän luo. Joulupukin kuumalinjassa joku lahtelainen kosi tyttöystäväänsä suoran lähetyksen kautta! Herkkis kun olen, aloin tietysti melkein itkemään. Katsoimme Oskun kanssa myöhemmin MTV uutisista nuoren parin haastattelun, ja he vaikuttivat olevan todella onnellisia! Huh, olipa pitkä selitys!

Toinen juttu kävi alkuillasta kirkossa. Istuin Oskun, ja hänen kahden veljensä välissä penkkirivillä. Pappi puhui melko pitkästi puheitaan, ja odotin koko ajan, milloin päästäisiin laulamaan. Kun laulamisen aika koitti, ajattelin, ettei pojat aikoisi laulaa ollenkaan. Ilokseni kuitenkin huomasin, että ainakin Oskun pikkuveli lauloi vieressäni varmaan kovempaakin kuin minä, josta tulin todella iloiseksi. Oskun veljet ovat nimittäin melko vilkkaita persoonia, mutta kirkossa he selvästi rauhoittuivat. Itse käyn harvoin kirkossa, mutta sillon kun käyn, laulan aina kaikissa lauluissa mukana. Kaikki ei näin tee, mutta oli ihana huomata, että Osku ja hänen veljensä lauloivat kanssani.





Joulupäivä - Joulupäivää vietimme puolestaan oman perheeni luona. Aamupäivällä söimme riisipuuroa, sillä Oskun luona emme sitä syöneet. Itselleni tietyt jouluperinteet ovat todella tärkeitä, ja sen vuoksi äiti suostui tekemään joulupäivänäkin puuron, vaikka he olivatkin jo sitä aattona syöneet. Päivällä avasimme lahjoja, ja Hugo tietysti oli hyvin kiinnostunut kaikkien paketeista. Olin ostanut Hugolle myös oman lahjan, mutta siinä tilanteessa lahjapaperit ja muiden lahjat kiinnostivat paljon enemmän. Söimme Oskun kanssa kolmatta päivää jouluruokaa, mutta se ei haitannut. Joka paikassa oli kuitenkin vähän erilaisia ruokia.




Tällä tavalla vietin tänä vuonna joulua. Nyt on kuitenkin jo uuden vuoden aatto, ja huomenna alkaa uusi vuosikymmen. Olen ensi vuodesta aivan super innoissani!! Osku lähtee loppiaisena inttiin, ja saattaa olla siellä melkein kokonaisen vuoden. Siitä en niinkään ole innoissani, sillä olemme olleet tämän vuoden niin tiiviisti yhdessä, että haasteita saattaa ilmaantua. Olen kuitenkin suunnitellut paljon kaikkea tekemistä ainakin kesään asti. Suunnitelmissa ennen kesää on kuvata paljon, tehdä portfolio, perustaa omat nettisivut, valmistua koulusta, käydä korottamassa äikän arvosanaa, lukea pääsykokeisiin ja käydä niissä (toivottavasti myös päästä sisään), hakea töitä ja urheilla mahdollimman paljon. Kaikkein eniten innoissani olen valokuvaamisesta, sillä olen suunnitellut paljon erilaisia juttuja. Toivon, että ensi vuoden aikana saisin ensimmäisiä asiakkaitani, ja saisin vielä monia hyviä neuvoja koulusta tulevalle uralleni. Luulen, että blogin kirjoittaminen saattaa jäädä vähän vähemmälle keväällä, sillä haluan täysillä keskittyä pääsykokeisiin sekä portfolion ja omien nettisivujen tekemiseen. Myös hovikuvaajani viettää tosiaan rankkaa vuotta intissä, joten kuviakin itsestäni saattaa ilmestyä hieman vähemmän. Tarkoitus olisi siis olla ensi vuonna enemmän kameran takana kuin edessä.

Aivan ihanaa uutta vuotta teille, ja palaillaan ensi vuoden alussa! <33




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti