default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

keskiviikko 4. joulukuuta 2019

JOULUTUNNELMAN LUOJAT



Joulukuun alku on täällä, ja itse ainakin olen super innoissani lähestyvästä joulusta! Tämä kuukausi on alkanut vauhdikkaasti, eikä vauhti tule missään vaiheessa hiipumaan. Olemme kerenneet jo viettämään isäni syntymäpäivää, ja maanantaina kävin ostamassa suurimman osan lahjoista. Kotiin tulessani sormeni olivat aivan puutuneet neljän ison kassin raahaamisen vuoksi. En tietenkään voinut vastustaa kiusausta ja olla paketoimatta lahjoja. Tartuin siis heti työn touhuun ja paketoin lahjoja melkein koko illan. Se on aivan suosikki puuhaani! Niin kuin jo aiemmin olen maininnut, olen alkanut fiilistelemään kaikkea jouluun liittyvää jo yli kuukausi sitten. Ajattelinkin, että voisin jakaa teille hieman minun omia joulutunnelman luojia. Suurin osa näistä on aivan perus juttuja, mutta joukossa saattaa olla myös pieniä yllätyksiäkin.



Jouluvalot

Aivan ehdoton juttu näin joulun alla! Mielestäni on ihanaa, että monet ripustavat jo lokakuun aikana erivärisiä valoja puihin ja autokatosten ympärille. Valot tuovat niin paljon iloa synkkään marraskuuhun, ja ilahduttavat takuu varmasti lenkkeilijöitä iltahämärässä. Viime viikonloppuna olin Helsingissä koulussa, ja ilokseni perjantaiaamuna huomasimme kaverini kanssa aivan ihanat jouluvalot Esplanaadilla. Vaikka väsymys oli hirveä, valot piristivät mieltäni todella paljon. Helsingin keskustaan valoja ilmestyi todella aikaisin, ja siitä lähtien olen ollut aivan innoissani ihastelemassa niitä. Stockmannin viereen laitetut kuuset välkkyvine valoineen ovat myös suosikkejani!


Lumi

Olen aina tykännyt enemmän kesästä ja lämmöstä kuin kylmästä talvesta, mutta nyt viime vuosien aikana olen alkanut enemmän arvostamaan kaunista talvista luontoa. Aamulla herätessäni keittiön ikkunoista on paistanut aurinko, ja lumi on kimmeltänyt maassa ihanasti. Siitä jos jostain tulee ihana tunnelma. Viime päivät ovat olleet älyttömän kauniita, ja olen kuvaillut ahkerasti lumisia puita, ennen kuin lumi muuttuu taas loskaksi. Toivotaan tietysti ettei muuttuisi! Kunpa joulunakin olisi valkoinen maa!!





Jouluperinteistä puhuminen

Jokaisella on vähän erilaisia jouluperinteitä ja omasta mielestäni on aivan ihanaa kuulla, miten esimerkiksi ystäväni viettävät joulua. Meidän perhe on ollut muistaakseni jokaisen joulun syntymästäni lähtien ihan vain kotona omalla porukalla. Tänä vuonna olen aaton aaton sekä jouluaaton poikaystäväni perheen luona, eli olen ensimmäistä kertaa pois kotoa jouluna. Tästä syystä olen mielenkiinnolla kuunnellut, millaisia perinteitä poikaystäväni perheessä vaalitaan. Joitain samoja perinteitä meillä molemmilla on, esimerkiksi joulukirkko (ainakin jonain vuosina), pitkän kaavan mukaan syöminen, lahjojen avaaminen illalla sekä tiettyjen jouluohjelmien katselu. Poikaystäväni perhe kuitenkin viettää usein joulua suvun kanssa, joten porukkaa tulee tänäkin jouluna ilmeisesti olemaan toistakymmentä. Itse en tosiaan ole ollenkaan sellaiseen tottunut, mutta vaihtelu virkistää ehdottomasti!


Kodin koristeleminen

Olen super iloinen siitä, että vanhempani ovat ottaneet ihanat joulukoristeemme esiin, ja koristelleet esimerkiksi kettiötä ja kuistia. Rakastan joulukoristeita todella paljon, ja se tuo mielestäni ihanaa joulun tuntua kotiin. Kotimme on melko vaalea, ja valkoisten sävyjen joukkoon sopii todella ihanasti erilaiset kranssit, kyntteliköt ja joulukukat. Myös keittiön punainen matto tuo ihanaa joulufiilistä. Kuusi tuodaan kuitenkin meille aina vasta pari päivää ennen joulua. Myös kuusen koristelu tapahtuu vasta aaton aatona.




Joulukalenteri

Joulukalenterilla en tarkoita ainoastaan materiaali- tai suklaakalenteria, vaan näyteltyä ohjelmaa. Joulukalenteri, jota rakastin pienenä yli kaiken, oli tonttu toljanteri. Kukapa ei sitä rakastaisi! Meidän koko perhe katsoi tuota ohjelmaa joka ilta joulukuun ajan. Muutama viikko sitten tajusin, että haluaisin alkaa taas katsomaan tuota ihanaa hyvänmielen ohjelmaa. Netistä en löytänyt yhtäkään kautta, joten päädyin tilaamaan dvd paketin CDON.comista. Paketista löytyy seitsemän kautta. Aloitin ensimmäisenä päivänä ihka ensimmäisestä jaksosta, ja suunnitelmissa on katsoa seitsemän vuoden ajan kyseistä joulukalenteria. Tuosta ohjelmasta jos jostain, tulee niin joulufiilis!!


Lahjojen paketoiminen

Niin kuin tuolla ylempänä jo mainitsinkin, lahjojen paketoiminen on aivan lemppari puuhaani. Panostan joka vuosi paketoimiseen oikein kunnolla, ja suunnittelen tarkasti, että värit sopivat yhteen ja kenen pakettiin tulee mitäkin lahjapaperia. Mielestäni on ihanaa tehdä paketeista visuaalisesti kauniita. Jos kaupassa on mahdollisuus saada ostamani lahja valmiiseen pakettiin, usein kieltäydyn, sillä haluan itse tehdä paketista omannäköiseni.



Jouluelokuvat

Jouluisia elokuvia alan usein katsomaan jo hyvissä ajoin. Tänä vuonna olen katsonut vasta kaksi. Toisen elokuvissa ja toisen netflixistä. Elokuvissa kävimme muuten katsomassa Täydellinen joulu leffan, joka oli mielettömän hauska! Suosittelen!! Uskon, että tulen vielä ennen joulua katsomaan ainakin yhden tai kaksi, mutta poikaystäväni ei oikein joululeffoista innostu, joten joudun katsomaan niitä yksin. Aion kyllä yrittää houkutella pikkuveljeni katsomaan jonkun Disneyn leffan jonain päivänä! Jouluna olemme katsoneet aina Lumiukon sekä Joulupukin ja noitarummun. Myös Viirun ja Pesosen joulu on mielestäni todella symppis!


Joululaulujen kuunteleminen

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä ovat perinteiset joululaulut. Tykkään kuunnella sekä vanhoja suomalaisia että uudelleen muokattuja ulkomaalaisia biisejä. Joululauluja olen alkanut kuuntelemaan jo loka-marraskuun vaihteessa. Mieluiten kuuntelen niitä joulukortteja tehdessäni, mutta välillä ne soivat myös bussimatkoillakin.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti