default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

tiistai 17. joulukuuta 2019

MIJAS - VALKOINEN KYLÄ


Jo ennen matkalle lähtöä, suunnittelimme poikaystäväni kanssa, missä kaikkialla haluaisimme käydä loman aikana. Muutamia vaihtoehtoja oli, mutta oma ehdoton lempparini oli valkoinen kylä nimeltään Mijas. Kylä näytti kuvien perusteella aivan ihanalta. Kaikki rakennukset olivat värjätty valkoisiksi, ja näkymät merelle olivat hulppeat. Myös poikaystäväni mielestä tuo kyseinen kohde kuulosti todella hyvältä.

Toisena matkapäivänämme huomasimme hotellin aulassa esitteen, josta löytyi erilaisia päiväreissukohteita. Huomasimme, että keskiviikkoaamuna lähtisi bussi juuri tuohon valkoiseen kylään ja kahteen muuhunkin paikkaan. Ajattelimme, että tämä olisi kätevä tapa käydä vierailulla muutamassa paikassa. Matkan hinta olisi ollut 22€ per henkilö. Matka olisi pitänyt varata oppaan kautta, joka vieraili hotellin respassa vain muutamana päivänä viikossa, tiettyyn kellonaikaan. Luimme epähuomiossa lapusta, että opas tulisi tiistaina paikalle, vaikka oikea päivä olisi ollutkin torstai. Torstai oli lähtöpäivämme, joten se ei olisi enää onnistunut. Emme siis voineet ilmoittautua tuolle päiväreissulle. Olimme kuitenkin päättäneet, että menemme siitä huolimatta jollain tuohon upean näköiseen kylään. Pyysimme respasta bussiaikataulut, ja onneksemme huomasimme, että bussi, joka kulkee aivan hotellimme vierestä, ajaa suoraan Mijas kylään. Bussimatka maksoi 1,70€, joten säästöä tuli todella paljon!

Aikatauluista huomasimme myös, että busseilla pääsee todella kätevästi esimerkiksi Malagaan, Torremolinokseen ja Fuengirolaan. Yhtenä iltana kävimme myös Torremolinoksessa pelaamassa minigolfia, ja kävelyn sijaan valitsimme nopean bussimatkan. Julkisilla olisi päässyt myös muun muassa Rondan kaupunkiin, joka on todella suosittu matkakohde. Matkaa sinne olisi ollut miltei 3 tuntia, joten sinne emme ehtineet. Bussimatkan hinta olisi kuitenkin ollut vain 10€, eli ei ollenkaan paha hinta niin pitkästä matkasta!

Jos olette matkustamassa Costa del Solin rannikolle, suosittelen todella katsomaan ensin bussiaikataulut, ennen kuin alkaa maksamaan kalliista valmispaketista. Busseja meni todella tiuhaan tahtiin kumpaankin suuntaan, ja se oli suuri apu ainakin meille!










Matka kesti noin tunnin, sillä bussi oli aivan täynnä ihmisiä. Muuten matkustaminen olisi kestänyt varmaankin sen 45 minuuttia. Tiet olivat todella kiemuraiset, ja jokaisessa jyrkässä mutkassa ihmettelimme, kuinka bussikuski pystyy olemaan niin rauhallinen. Autojakin tuli tuon tuosta vastaan.

Valkoinen kylä oli juuri niin upea kuin kuvissa näkyikin. Melkein vielä upeampi! Maisemat olivat älyttömän hienot ja kuvaukselliset. Pyörimme hetken aikaa alhaalla kylässä, josta löytyi muutamia ravintoloita, kuppiloita ja hotelleja. Jonkin tovin päästä lähdimme kipuamaan ylemmäs kauniita, kapeita teitä myöten. Aurinko porotti täydeltä taivaalta, ja nahkatakki oli jossain vaiheessa aivan liikaa. Ylhäällä ei tuullut lainkaan.

Otin melkein jokaisesta talon nurkasta ja mutkasta kuvia. Kameran akkukin alkoi loppumaan reissun aikana. Kylä oli älyttömän kaunis, ja tuntui siltä, että kaikki asukkaat tunsivat toisensa. Pohdimme poikaystäväni kanssa, että hotelliin emme olisi kuitenkaan halunneet jäädä, sillä nähtävää riitti vain yhdelle päivälle. Tuo kohde oli mielestämme juuri sopiva päiväreissulle. Susittelen ehdottomasti käymään tuossa ihanassa paikassa! Nähtävää ja kuvattavaa löytyi kylän pienoudesta huolimatta todella paljon!




















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti