default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

torstai 19. joulukuuta 2019

LUONNONPUISTO TORREMOLINOKSESSA


Matkamme toisena päivänä suunnittelimme päiväreissua viereiseen kylään, Torremolinokseen. Lähdimme aamupäivällä kävellen, ja ajattelimme, ettei reissuun menisi edes kokonaista päivää. Poikaystäväni huomasi sitten jossain kohtaa kartasta, että hieman ylempänä sijaitsee jonkinlainen luonnonpuisto. Innostuimme molemmat ajatuksesta, ja lähdimme kipuamaan ylemmäs. Luonnonpuisto nimeltään Parque La Bateria sijaitsee hieman Torremolinoksen yläpuolella.







Kivuttuamme vajaa puoli tuntia ylös, olimme perillä. Puisto näytti todella kauniilta, ja onneksemme turisteja oli vain muutama. Puistossa oli paljon erilaisia puulajikkeita, patsaita, suuri tekoallas ja näkötorni. Naureskelimme yhdessä, että vielä muutama vuosi sitten meitä ei olisi vähempää kiinnostanut puisto, joka on täynnä erilaisia puita. Nyt kuitenkin osasimme arvostaa tuotaa paikkaa, ja viihdyimme siellä melko pitkäänkin. Puiston ympäri kiersi juoksurata, jossa lenkkeilijöiden oli helppo juosta. Puiston vierestä löytyi myös melko iso lastenleikkikenttä. Halusimme tietysti käydä myös ylhäällä näkötornissa. Maisemat olivat todella hulppeat.

Poispäin lähtiessämme, tajusimme, että nälkä alkaa pikkuhiljaa kurnimaan vatsassa. Katsoimme Mapsista, löytyisikö suht läheltä jotakin ruokapaikkaa. Noin kilometrin päässä oli melko suuri ostoskeskus, josta löytyi muun muassa muutamia ruokapaikkoja, apteekki, vaatekauppoja sekä todella suuri sekatavarakauppa. Sieltä löysimme pieniä tuliaisia perheenjäsenillemme.

Itse Torremolinokseen selviydyimme vasta alkuillasta, jolloin aurinkokin alkoi jo laskemaan. Jalkamme olivat aivan uupuneet pitkästä kävelyreissusta, mutta oli vielä jaksettava kävellä takaisin hotellillekin. Poikaystäväni kävi jokin vuosi sitten perheensä kanssa Torremolinoksessa, ja oli hauska nähdä hänelle tuttuja paikkoja. Näimme muun muassa hotellin, jossa he olivat ja katuja, joista hänellä on paljon hauskoja muistoja.






1 kommentti :