default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

tiistai 6. elokuuta 2019

OPISKELUPAIKKA TIEDOSSA



Moikka ja hyvää alkanutta elokuuta!

Vaikka olenkin täällä bloginkin puolella kertonut, että aion pitää välivuoden raskaan lukiouurastuksen jälkeen, suunnitelmiini on tullut pieni muutos. Sain kuulla muutama kuukausi sitten hyvältä ystävältäni, että hän on hakenut opiskelemaan Helsinki Design Schooliin. Asia jäi pyörimään mieleeni, ja aloin ottamaan kyseisestä yksityiskoulusta enemmän selvää. Koulutusohjelmia on kahdeksan, ja yksi niistä on minulle todella tärkeä; valokuvaaminen. Vaikka koulu on maksullinen, vanhempieni mielestä oli hyvä ajatus antaa tämä opiskeluvuosi minulle ylioppilaslahjaksi. Omastakin mielestä tämä on todella hyödyllinen lahja. Eilen sain viestin koulusta. Minut on hyväksytty sisään! Odotan tulevaa lukuvuotta todella innoissani!!



Koulu kestää siis vain yksitoista kuukautta, ja on suurimmaksi osaksi etäopetusta. Vajaan vuoden aikana lähiopetuspäiviä Helsingissä on 21. Tämä sopii itselleni mainiosti, sillä matkustaminen Lahden alueelta päivittäin olisi lähes mahdotonta jaksamisen kannalta. Tämä mahdollisuus tuli myös sinäänsä todella hyvään aikaan, sillä en ole vielä päättänyt, mitä muuta alaa lähden opiskelemaan. Suunnitelmani ovat, että valokuvauksesta tulisi jonkinlainen sivuammatti, jota voisin tehdä yrittäjänä. Aion siis ensi keväänä hakea sekä yliopistoihin että ammattikorkeakouluihin.


Netin mielipidepalstoilla koulusta liikkuu tietysti sekä hyviä että huonoja juttuja. Osa on sitä mieltä, että rahat menivät täysin hukkaan, eikä koulusta ollut juurikaan mitään hyötyä. Toisten mielestä puolestaan opiskelu kyseisessä koulussa oli menestys, ja siitä on ollut todella paljon hyötyä tulevaisuuden suhteen. Netissä kirjoitelleet ihmiset ovat käyneet toki eri koulutusohjelmia. Itse valokuvauslinjasta en ole kuullut mitään huonoa. Valokuvaajan tutkinnon lisäksi koulusta löytyy muun muassa muotimarkkinoinnin tutkinto, sisustussuunnitelijan tutkinto sekä visualistin tutkinto.



Koulu alkaa elokuun lopussa, enkä malta odottaa! Toivon ja uskon, että saan paljon uutta tietoa ja oppia kameran käyttöön sekä itse valokuvaamiseen. Vaikka olenkin harrastanut kuvausta jo nelisen vuotta, olen vasta aivan aloittelija. Tulen varmasti kertomaan täällä syksyn aikana, mitä koulu on tuonut tullessaan!










2 kommenttia :

  1. Kaunis mekko :)
    Onnea opiskelupaikan suhteen. Mikään koulutus ei mene hukkaan <3

    VastaaPoista