default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

torstai 22. elokuuta 2019

19


Huomenna koittaa taas se päivä, kun täytän vuosia. Olen viimeiset kaksitoista tuntia pohtinut sitä, kuinka tavallisia loppujen lopuksi syntymäpäivät ovatkaan. Aina tähän asti olen jännityksellä odottanut synttäriaamujani, avannut innolla paketteja sekä pitänyt näitä päiviä älyttömä ihmeellisinä ja jännittävinä. Nyt kuitenkin tiedän jo suurin piirtein keneltä saan lahjaksi mitäkin, ja osan lahjoista olen saanutkin jo etukäteen. Tässä iässä syntymäpäivät taitaakin alkaa olemaan melko tavanomaisia.



Tämä ajatusmalli johtuu varmasti myös siitä, että 19 on jollain tavalla mielestäni hieman "turha" ikä. Vuosi sitten minusta tuli virallisesti aikuinen ja sain paljon oikeuksia, joita en vielä ennen sitä omistanut. Ensi vuonna puolestaan täytän pyöreitä, joka on spesiaalimpaa, sillä se tapahtuu vain kymmenen vuoden välein. Kahtena edellisenä vuonna järjestin myös juhlat, joissa sain viettää aikaa kavereideni kanssa. En kuitenkaan voi sanoa, että nuo juhlat olivat mitään parhaimpia tapahtumia elämässäni. Tänä viikonloppuna aion toki nähdä isovanhempiani, ja kavereitani, mutta mitään erityisen suuria pirskeitä ei ole luvassa. Toivottavasti joku sellaiset järkkäisivät minulle ensi vuonna! Tai sitten teen sen itse.

Ihmettelin pienenä kovasti, miksi vanhemmat ihmiset eivät halunneet, että heidän merkkipäiviään erityisesti muistettaisiin. Nyt alan ymmärtää heitä hieman paremmin. Toki olen itse vielä todella nuori, ja vietän varmasti vielä monia ihania syntymäpäiviäni, mutta tänä vuonna tuo merkkipäivä taitaa mennä melko nopeasti ohi. Huomennahan sen näkee!















1 kommentti :