default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

keskiviikko 23. lokakuuta 2019

LAPSIKUVAUKSEN IHANUUDET JA HAASTEET


Pari viikkoa sitten kommenteissa kysyttiin, voisinko julkaista lapsikuvia, joista mainitsin eräässä postauksessa. Vastasin, etten todennäköisesti aio kuvia julkaista täällä blogin puolella, sillä suunnitteilla on tehdä ensi vuoden alussa omat nettisivut, jonne ottamiani kuvia ilmestyy. Tulin kuitenkin muutama päivä sitten toisiin aatoksiin, ja ajttelin, että miksi en voisi jakaa ihanan syksyisiä ja helyyttäviä kuvia teidän lukijoiden kanssa. Olen melko varma, ettei tästä tulee tapaa, mutta kun nettisivut tosiaan ovat vasta suunnitteluvaiheessa, on kiva saada kuvat julkaistua jossakin. Toisaalta tulevaisuudessa nettisivuilla tulen julkaisemaan ainostaan kuvia, joten tänne voisin mahdollisesti jakaa myös kokemuksiani erilaisista kuvaustilanteista. Voi siis olla, että aina välillä julkaisen tännekin jonkinlaista materiaalia tekstien kera. Se jää nähtäväksi!

Sain tosiaan luvan kuvata poikaystäväni veljen ja hänen vaimonsa lapsia koulutehtävääni varten. Kouluun tarvitsen vain yhden onnistuneen kuvan, mutta onnekseni kuvausreissu sujui hyvin, ja käteen jäi monia ihania otoksia. Tyttöjen äiti löysi täydellisen kuvauspaikan meille, jossa keltaiset ruskapuut loistivat kauniisti taustalla.

Lapsikuvaukset eivät välttämättä ole kaikista helpoimpia aloittelevalle kuvaajalle. Lapsia kuvatessa täytyy ottaa monia seikkoja huomioon, ja jaksaa olla kärsivällinen. Vaikka tätäkin kuvausta suunnittelin jonkin verran mielessäni, osa kuvista on silti täysin tilannekuvia, joissa tytöillä oli vain ylitsepääsemättömän suloiset ilmeet. Lapsikuvia ottaessa ei ole mitenkään harvinaista, että kuvien joukkoon päätyy useampikin tilannekuva, sillä välillä juuri ne otokset voivat olla kaikista parhaimpia. Kameran täytyy olla vain miltei koko ajan valmiustilassa. Lasten iät vaikuttavat myös paljon asiaan. Näissä kuvauksissa vanhempi kuvattavani oli 8-vuotias ja nuorempi vain kahden vuoden ikäinen. Pieneksi haasteeksi koitui pikkuneidin juoksentelu paikasta toiseen. Hän ei millään olisi halunnut seistä nätisti paikallaan isosiskonsa vieressä, joten aloin keksimään erilaisia virikkeitä. Lehtien heittely oli muun muassa todella mieluista puuhaa hänelle. Myös kiukku ja turhautuminen iski pienemmällä pari kertaa, mutta se on vain merkki siitä, että tarvitaan pieni tauko. Muutaman minuutin päästä hymy palasi takaisin kasvoille entistä leveämpänä.


  Kuvien kopioiminen ehdottomasti kielletty.





Olen jo monen vuoden ajan pohdiskellut, että jos joskus alan valokuvaamaan työkseni, mikä olisi se oma juttuni. Vasta viime kesän aikana olen alkanut seuraamaan sosiaalisessa mediassa valokuvaajia, jotka tekevät enimmäkseen lapsikuvauksia. Näiden kuvien nähdessäni, olen alkanut pohtimaan, miksi en itsekin voisi tehdä tuota samaa hommaa joskus työkseni. Oma ottamia lapsikuvia käsitellessäni alan melkein jokaisen kuvan kohdalla hymyilemään todella leveästi, ja usein mieleeni tulee ajatus, että tästä nautin ja tätä haluan tehdä. Nyt olen menossa oikeaan suntaan! Lapsi- ja perhekuvausten lisäksi olisi ihana kuvata joskus esimerkiksi erilaisissa juhlissa. Olen todella onnekas siinä mielessä, että poikaystäväni suvussa on pieniä sukulaislapsia, joita saan käydä kuvaamassa aina välillä. Se on todella hyvää harjoitusta itselleni!

Muutama viikko sitten perustin uuden instagram tilin, joka on pyhitetty ainoastaan ottamilleni kuville. Kyseiseltä tililtä löytyy kuvia laidasta laitaan. Instagram tililleni pääsee seuraavasta linkistä https://www.instagram.com/valokuvaus_sarasaarnia/. Jos olet kiinnostunut kyselemään matkastani valokuvaajan uraa kohti tai haluaisit tulla kuvattavaksi, ota rohkeasti yhteyttä! Teen kuvauksia tällä hetkellä todella edulliseen hintaan!
















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti