default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

perjantai 24. huhtikuuta 2020

MIHIN KOULUIHIN HAIN?


Muutama viikko sitten olin jännittävän asian äärellä. Silloin nimittäin hain ensimmäistä kertaa korkeakouluihin. Viime vuonna en hakenut yhteishaussa minnekään, sillä tiesin haluavani viettää välivuotta, ja olinhan saanut opiskelupaikan Helsinki Design Schoolista. Siitä voit lukea enemmän muutaman kuukauden vanhasta postauksesta. Postaukseen pääset tästä. Nyt välivuosi on pidetty, ja suurena toiveenani olisi päästä ensi syksynä opiskelemaan valokuvauksen lisäksi myös jotain muuta. Vielä puoli vuotta sitten en tiennyt juuri ollenkaan, mikä voisi olla se ala, mitä kohti lähden. Alkuvuodesta kuitenkin tein päätökseni, joka tuntui todella oikealta. Neljä hakukohdetta, joihin hain, ovat tässä:

1. Journalismin koulutus, medianomi (AMK), Helsinki
2. Suomen kieli ja kirjallisuuden tutkimus, Oulun yliopisto
3. Medianomi (AMK), Oulu
4. Suomen kielen ja kirjallisuuden aineenopettaja, Jyväskylän yliopisto






Kirjoittaminen ja äidinkieli tuntuu siis omalta jutultani, ja sen vuoksi hain ylhäällä mainittuihin kouluihin. Helsinki ja Oulu ovat kaupunkeina olleet jo pitkään kaksi vahvinta vaihtoehtoa. Jyväskylän laitoin neljänneksi, ikään kuin varavaihtoehdoksi. Helsinki on kuitenkin ehdottomasti itselleni paras vaihtoehto. Tietysti sijainnin vuoksi, mutta myös siksi, että journalismin koulutuksen opintosuunnitelma vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, ja uskon, että voisin saada siitä paljon irti. Varsinkin medianomin tutkintoon, valokuvauksen voi liittää erittäin helposti, ja unelmani olisikin, että voisin tehdä tulevaisuudessa työtä, johon liittyvät sekä kirjoittaminen että valokuvaaminen.

Helsingin kouluun olen tehnyt jo reilu viikko sitten etukäteisnäyttötehtävän, joka ratkaisee sen, ketkä pääsevät valintakokeisiin ja ketkä ei. Oulun medianomin koulutukseen täytyy tehdä myös kyseinen tehtävä, mutta ohjeita siihen ei ole vielä tullut. Ne tulevat varmasti ensi viikon aikana. Ammattikorkean kokeet pidetään etänä, mutta yliopistojen kokeista ei vielä tiedetä.

Jos kävisi niin hyvin, että pääsisin opiskelemaan ensi syksynä, minulla saattaisi tulla pieniä haasteita tämän hetkisen koulutukseni kanssa. Alunperin meidän piti Helsinki Design Schoolista valmistua kesäkuussa, mutta haastavan tilanteen vuoksi valmistumisemme siirtyy näillä näkymin lokakuun loppuun. Tämänkin vuoksi teitysti toivoisin, että tuleva opiskelupaikkani olisi Helsingissä, sillä syksyllä siellä olisi sitten molemmat kouluni. Oulusta on huomattavasti vaikeampi päästä matkustamaan muutaman viikon välein.

Nyt kuitenkin elän jännittävää kevättä kaikin puolin, eikä kukaan pysty ennustamaan, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Itse ainakin pyrin elämään hetki kerrallaan, ja pysymään aikatauluissa, joita tällä hetkellä on. Kouluihin hakemisen lisäksi minulla pyörivät koko ajan mielessä valokuvausjutut, joten paljon on tämän kevään aikana tehtävää.

Hyvää kevättä teillekin, ja yritetäähän pysyä terveinä! 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti