default="40px" value="40px" default="5px" value="5px" default="10px" value="10px"

maanantai 16. syyskuuta 2019

ENSIMMÄISTÄ KERTAA ITALIASSA



Saavuimme kotiin Italiasta jo viikko sitten, mutta en vain ole saanut aikaiseksi kirjoitella kuulumisia matkan jäljiltä. Nyt kuitenkin istahdin läppärini ääreen, ja aloin muistella viikon takaisia tunnelmia.

En ole siis koskaan aikaisemmin käynyt kyseisessä maassa, ja oli toki kivaa vaihtelua lomailla uudessa kohteessa. Ilma ei todellakaan ollut niin lämmin, mitä olimme ajatelleet, mutta aurinkoa sentään näimme muutamana päivänä. Majoituimme vuokrattavana olevaan asuntoon, joka oli siisti ja sopivan kokoinen meidän porukalle. Suurena miinuksena oli kuitenkin netin huono toimivuus. Pikkuveljeni oli ainoa, joka sai netin toimimaan omassa kännykässään koko viikon ajan. Itse en sitä saanut missään vaiheessa, joten vietin kunnon somelomaa. Toisaalta ilman puhelinta oleminen oli rentouttavaa, mutta välillä tuli pieniä turhautumisen hetkiäkin. Siitä kuitenkin selvittiin!


 


Kulttuurieron huomasi varsinkin liikenteessä. Olimme tosiaan pienessä kylässä nimeltään Argegno, joka sijaitsee Comojärven rannalla. Tiet kyseisessä paikassa olivat todella kapeita ja kiemurtelevia. Tästä huolimatta paikalliset ajoivat teillä todella kovaa ja ohittelivat vaarallisissa paikoissa. He myös jäivät juttelemaan toisilleen keskellä tietä, eivätkä juurikaan välittäneet muista autoilijoista. Italiaisten kovaäänisyys alkoi myös välillä hieman ottamaan päähän! Toisen kulttuurieron huomasin ravintoloissa. Ensimmäisenä iltana laskun saatuamme pöytään, ihmettelimme kovasti ”palvelumaksu” käsitettä, joka tuli ilmeisesti siitä, että tarjoilija kaatoi vettä valmiiksi lasiin. Maksu oli kyseisessä paikassa 15€, eli 3€ jokaisesta. Osassa ravintoloista turistit joutuivat maksamaan ruuistaan enemmän kuin paikalliset. Monessa paikassa myös juomat maksoivat pienen omaisuuden.




Harmiksemme huomasimme myös, ettei monessakaan paikassa turisteja kohdella kovinkaan hyvin. Esimerkiksi voin kertoa lähtöpäivämme tapahtuman, joka sattui autovuokraamossa. Lähdimme melko aikaisin aamulla kohti autovuokraamoa. Eksyimme pariin kertaan reitiltä, ja koko vuokraamon löytäminen oli suhteellisen hankalaa. Vihdoin perille päästyämme palautimme auton, ja odotimme saavamme kyydin lentokentälle, sillä niin oli sovittu (meidät kuljetettiin myös menopäivänä kentältä vuokraamolle). Autovuokraamossa työskentelevä nainen kuitenkin vain kohautteli olkapäitään, ja sanoi bussipysäkin olevan noin kilometrin päässä. Sillä pääsisimme terminaaliin. Kyseinen nainen ei juurikaan välittänyt siitä, mitä meille oli luvattu, ja ettei meillä ollut minkäänlaista tietoa mihin suuntaan edes pitäisi lähteä kävelemään. Noh, hämmentyneinä ja turhautuneina lähdimme etsimään bussipysäkkiä painavat matkalaukut mukanamme. Tämän välikohtauksen vuoksi meillä tuli myös kiire ehtiä koneeseen.



Ennen matkaa ainakin minulla ja poikaystävälläni olivat todella suuret odotukset Italiaa kohtaan, ehkä hieman liiankin suuret. Ruoka oli hyvää, mutta ei niin hyvää kuin ajattelimme. Valehtelematta olen syönyt parempaa pizzaa Suomessa kuin tällä matkalla. Maisemat olivat kuitenkin todella upeita, ja kylä idyllinen ja kaunis. Italia ei kuitenkaan tämän reissun perusteella noussut kärkisijoille listallani. Toki joskus olisi mukava käydä esimerkiksi Roomassa, joka on varmasti aivan toisenlainen matkakohde, mitä Comojärven rannalla sijaitsevat kylät.














1 kommentti :

  1. Upeat maisemat ja upea sinä!
    Italia oli hieno matkailumaa n. 50 vuotta sitten, kun olin siellä Interraililla (silloin Nuorisolippu). Myöhemmin olen huomannut italialaisten monessa paikassa kyllästyneen turisteihin.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista